HOME

BELEGGEN
HYPOTHEKEN
LENEN
SPAREN
VERZEKEREN

MAGAZINESDISCLAIMER
PRIVACY
Lenen

Geld lenen is niet al te moeilijk en als u dus een auto wilt kopen of bijvoorbeeld een verbouwing wilt laten uitvoeren dan kan dat meestal wel. Maar als u het ook kunt oplossen door eerst een tijdje te sparen is dat ook een goede oplossing. Aan een lening zit u namelijk wel een tijdje vast.
Maar zeker is dat u soms gewoon niet zonder een lening kunt. Als u een auto nodig heeft dan is dat lastig om in één keer zelf te betalen.
En u weet het:


:: Looptijd
De looptijd van een lening wordt meestal uitgedrukt in maanden. U kunt kiezen voor een kortere of een langree aflossingsperiode. Het beste is als u er zo snel mogelijk vanaf bent. U betaald dan meer per maand maar hoe eerder u uit de schulden bent hoe beter. En het totaal aan rente dat u betaald is met een korte looptijd ook minder.

:: Maandbegroting
Een lening afsluiten is iets wat langere tijd blijft lopen. U moet het uzelf wel kunnen veroorloven. Kunt u iedere maand opnieuw de aflossing en rente betalen? Maak dus een overzicht van wat u gemiddeld per maand aan inkomsten en uitgaven hebt. Als deze begroting aantoont dat u inclusief aflossing rond kunt komen, dan is er geen probleem. Zoniet leen dan niet of in ieder geval minder.


:: Credit Card
Een credit card is soms erg handig maar het kan uit de hand lopen als u teveel geld uitgeeft. U kunt namelijk erg veel rood staan en uiteindelijk moet u het toch terugbetalen. En een credit card kost toch al geld. Dat is niet zoveel, maar als u rood komt te staan dan moet u ook rente gaan betalen over dat bedrag. Gebruik een credit card wijs en betaal er alleen mee als er ook geld aanwezig is om dit op te vangen. Meer dus als een veilige betaalpas.

:: Offertes
Vraag gerust bij verschillende bedrijven een offerte aan om de verschillende rentepercentages en voorwaarden te kunnen vergelijken. U kunt het beste kijken naar het effectieve rentepercentage. Dus niet alleen de rente die in rekening wordt gebracht. Maar het percentage waarin ook de andere kosten, zoals de afsluitkosten en dergelijke zijn verwerkt.

:: Voorwaarden
Kijk ook naar de verschillende voorwaarden die er tussen de kredietgevers zitten. Bijvoorbeeld de mogelijkheid tot vervroegde aflossing en bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering. Hoe hoger het te lenen bedrag wordt hoe belangrijker deze zaken worden.

:: Klein bedrag
Soms heeft u behoefte aan een klein voorschotje of wat extra geld achter de hand. Er zijn bedrijven die minikrediet leveren waarbij u binnen een paar minuten per online aanvraag geld kunt krijgen. Na acceptatie wordt er bijvoorbeeld tot 750 euro gestort op uw bankrekening. Let wel op want ook hier betaalt u natuurlijk rente, dus betaal zo'n bedrag zo snel mogelijk weer terug.