HOME

BELEGGEN
HYPOTHEKEN
LENEN
SPAREN
VERZEKEREN

MAGAZINESDISCLAIMER
PRIVACY
Verzekeren

Bij verzekeringen moet u denken aan het indekken van risico's die u kunt lopen als er iets mis gaat. Bijvoorbeeld, ziekte (ziektekostenverzekering), brand (Opstalverzekering), diefstal, schade (Aansprakelijkheidsverzekering) en verzekeringen voor bepaalde objecten. (Autoverzekering, caravanverzekering, fietsverzekering, GSMverzekering)
En zo zijn er ook bijv. nog een reisverzekering en annuleringsverzekeringen. En wat dacht u van een verzekering voor uw trouwdag?
Er zijn zelfs verzekeringen om er zeker van te zijn dat u mooi weer heeft tijdens de vakantie. Maar eigenlijk gaat dat wel een beetje ver en zou ik u niet aanraden.


:: Vergelijk
Vergelijk zeker eerst een aantal verschillende aanbieders van verzekeringen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld ook de links op deze pagina. Gaat u meerdere verzekeringen afsluiten kijk dan ook naar verzekeringsmaatschappijen die kortingen geven wanneer meerdere verzekeringen worden afgesloten. U heeft dan de verzekeringen onder 1 dak en ook nog eens extra korting.

:: Zelf
Zelf controleren of u teveel betaald voor een autoverzekering. Is het echt zo goedkoop dat u meteen overstag gaat en de verzekering afsluit. Het zou kunnen.

:: Gegevens
Geef altijd de correcte gegevens op formulieren die gevraagd worden en als u iets niet begrijpt vraag dan wat er bedoelt wordt. Dit voorkomt dat later een schadeclaim niet wordt uitgekeerd. Dit is dan ook vooral belangrijk bij schadeverzekeringen.

:: Rechtsbijstand
Een (juridisch) meningsverschil, ruzie of conflict kan zomaar ontstaan. Wat is uw positie, wat moet u doen en wat vooral niet? Met een rechtsbijstandverzekering kunt u rekenen op de deskundige hulp van professionele juridische specialisten, zonder dat u voor hoge kosten komt te staan.

:: Opzeggen
Wilt u overstappen naar een andere maatschappij, zorg er dan voor dat u pas de verzekering opzegt als u geaccepteerd bent bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij. Hierdoor voorkomt u dat u een periode niet verzekerd zult zijn. Vaak kan de nieuwe maatschappij de oude opzeggen op het moment dat u geaccepteerd bent.

:: Korting
Bekijk de mogelijkheden die er zijn om automatisch te betalen of bijvoorbeeld op jaarbasis. Dit geeft vaak leuke kortingen op de te betalen premie. Ook het combineren van verschillende verzekeringen bij een maatschappij kan geld opleveren.

:: Bestaande verzekeringen
Controleer eens wat de status is van uw bestaande verzekeringen. Het kan zijn dat u eigenlijk nu teveel betaalt voor uw verzekeringen omdat bepaalde verzekeringen veel goedkoper zijn geworden. Soms zelfs bij uw eigen maatschappij!

:: Onderverzekerd
Controleer regelmatig of de verzekerde waarde van uw inboedel/opstal niet aangepast moet worden. Het is namelijk goed mogelijk dat u onderverzekerd bent doordat de waarde van uw bezittingen zijn gestegen. Bij verschillende maatschappijen kunt u de verzekering automatisch corrigeren met de inflatie.

:: Niet alles
Verzeker niet alles wat er te verzekeren valt! Dit is namelijk helemaal niet nodig. Soms kunt u een schade geval ook simpel zelf betalen als het een keer voorkomt. Dan is een verzekering vaak duur terwijl u het misschien helemaal niet nodig heeft.