HOME

BELEGGEN
HYPOTHEKEN
LENEN
SPAREN
VERZEKEREN

MAGAZINESDISCLAIMER
PRIVACY
Sparen

Als u maandelijks een bedrag kunt missen is het handig om geld te gaan sparen op een spaarrekening, en dan wel gelijk één met de hoogste rente! De rentestanden wisselen regelmatig maar diegenen die nu het hoogste is zal dat over een langere tijd ook nog wel zijn. Vergelijk dus wel eerst een aantal banken met hun verschillende producten op het gebied van sparen.

Sparen heeft twee belangrijk voordelen: u kunt altijd bij uw spaargeld voor het geval u plotseling geld nodig hebt. En u bent helemaal vrij in de besteding ervan. Sparen is dan ook geschikt als u een concreet bestedingsdoel voor ogen hebt, of als u een goede nachtrust belangrijker vindt dan een hoog positief rendement.
Anders kunt u bijvoorbeeld ook eens kijken bij Beleggen

:: Automatisch
Heeft u moeite om iedere maand een bepaald bedrag over te houden en dit te sparen? Laat dan automatisch een bedrag afschrijven naar uw spaarrekening. Meestal kunt u de datum zelf kiezen. Een datum enkele dagen nadat uw salaris binnenkomt is waarschijnlijk het beste. En zo spaart u makkelijk een leuk bedrag bij elkaar. En aangezien het ook van de betaalrekening weg is komt u ook minder snel in de verleiding om dat geld ook op te maken in die maand.


:: Internetsparen
Internetsparen is comfortabel en meestal voordelig. Vanwege de lage kosten voor de banken, de mensen doen immers alles zelf, kunnen zij voor internetspaarrekeningen vaak de hoogste rente aanbieden. U kunt via internet op ieder moment bij uw bankgegevens, overboekingen regelen en betalingen doen. Het is dus snel en eenvoudig. Veel banken hebben tegenwoordig ook al een app ter beschikking voor de mobiele telefoon zodat u op alle plaatsen direct uw bankzaken kunt regelen. Ook handig tijdens de vakantie.

:: Vastzetten
Wilt u zo veel mogelijk rendement halen uit een spaarrekening, sla dan aan het vergelijken. Banken bieden vaak een goede rente als u geld voor langere tijd wilt vastzetten. U kunt dus ook kiezen voor een spaarproduct waarbij er een bepaalde looptijd is voor het geld, zoals bijvoorbeeld een rentecertificaat. U kunt meestal tegen een kleine boete toch bij het geld maar lukt het om er af te blijven dan heeft u een hogere rente. Vaak is het zo dat als u uw geld voor bijvoorbeeld 10 jaar vast zet dat de boete er al uit is als u twee jaar gespaard hebt. Dus als u weet dat twee jaar vastzetten geen probleem is dan kunt u gerust voor 10 jaar vast kiezen. Ieder jaar dat u het geld dan niet nodig hebt over de twee jaar is meegenomen en levert extra veel rente op.